Zovem se Jasenka, fotograf sam i dizajner koji trenutno živi u Beogradu.


Ovaj blog postoji otprilike od 2015. godine i njegova tematika se menjala nekoliko puta do sad. Prvo je bio posvećen mojim pričama i služio mi je kao dnevnik, a kasnije je postao isključivo foto-blog jer sam krenula da zarađujem kao fotograf i bio mi je potreban lepo sređen portfolio. Sada sam odlučila da iskombinujem poslovnu i neformalnu stranu svoga života, pa će sajt biti posvećen i fotografiji i mojim drugim interesovanjima. Mislim da ću na taj način imati više motivacije da objavljujem razne sadržaje pošto više ne moram da se ograničavam.

Sledi par sitnica o meni, čisto da dobijete neku ideju o tome ko stoji iza ovog bloga. Rođena sam 1986. u Vršcu i mogu da kažem da sam bila zločesto ali kreativno dete i užasan tinejdžer kakvog nijedan roditelj ne bi poželeo. Pa ipak, i pored svog nezgodnog karaktera, postala sam primeran student  i diplomirala na italijanistici na Filološkom fakultetu 2010., nakon čega sam odlučila da odem na doktorske studije lingvistike u Americi. Tada je priča počela da se komplikuje jer sam već na početku postdiplomskih studija shvatila da me lingvistika sve manje privlači, a vizuelne umetnosti sve više. Iako sam oduvek volela da fotografišem, nije mi palo na pamet sve do sredine mojih dvadesetih da bih mogla da se ozbiljnije bavim fotografijom. Na vrhuncu nezadovoljstva doktorskim programom, odlučila sam da se spakujem, ostavim sve što sam započela i krenem da radim kao fotograf na prekookeanskom kruzeru kako bih zaradila za bolji foto-aparat i školovanje u oblasti digitalnih medija. Roditelji i moj tadašnji dečko su me podržali u ovoj odluci i tada je sve krenulo nabolje.

Nekih godinu dana kasnije, upisala sam se na dvogodišnji program digitalnih medija na koledžu u Olbaniju u Njujorku  (Hudson Valley Community College) i bila sam zaista presrećna ovim izborom. U Americi sam živela narednih par godina (sve do polovine 2015.) i radila kao fotoreporter, studijski fotograf i grafički dizajner. Odlučila sam da se vratim u Srbiju jer je počeo da mi nedostaje evropski način života. Koliko god to neverovatno zvučalo, mogu da vam kažem da se ne kajem što sam se posle svega vratila u ovu ludu zemlju!

Trenutno živim na Vračaru sa svojim suprugom i radim kao dizajner i pisac na australijskom blogu Light Stalking, posvećenom fotografiji i foto-opremi. I dalje volim da izlazim kad god imam vremena i gotovo uvek sam raspoložena za neku akciju, bilo to fotografisanje, vožnja biciklom ili pronalaženje interesantnih lokacija i dešavanja u Beogradu.

Sem fotografije, zanimaju me parfemi, kozmetika, organska hemija, neizlečive bolesti, čudni a lepi ljudi, psihodelične supstance i štrudle sa makom.


Ako želite da me razveselite, odvedite me u Crnu Ovcu na sladoled od kestena, u bar sa dobrim vinima ili na rok koncert gde sviraju neki slatki dugokosi momci.